Sabah kahvaltılarında, kimi zaman da evde yemek yokken kurtarıcı olarak yaptığımız menemenin içeriğini biraz değiştirelim mi ? Yanıtınız evet ise işte tarifimiz :)

Soğan, beyaz peynir ve fesleğen ile , mevsimindeki olgun domateslerle birlikte yapıldığında gerçekten tam bir lezzet patlamas.

Kış mevsiminde ben memenen tüketmekten kaçınırım. Çünkü içeriğindeki domatesler sera domatesi ki , turfanda sebze ya da meyve tüketmek sağlık açısından hiç yararlı değil. Yazdan yaptığımız domates konservesi de tazesinin yerini tam anlamıyla tutmadığı için,yaz mevsiminde doya doya bu yemeğin yapılması taraftarıyım.


İşte mevsiminde olgun dometeslerle, ihtiyaç olduğu an sofralarınıza renk katacak, aslen aynı, lezzeti daha yoğun menemenimiz:



2 adet yumurta
2 adet domates
1 adet küçük boy kuru soğan
2 - 3 adet sivri biber
1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 - 3 yaprak fesleğen
Tuz
Karabiber
Pul biber

Tavaya tereyağ ve zeytinyağını koyduktan sonra eritin. Çok küçük küpler halinde kestiğiniz soğanı ekleyip kavurun. Üzerine küp kesilmiş domatesleri, ince dilimlenmiş biberleri ilave ederek soteleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Bir kase içerisinde bir tutam tuz ile çırptığınız yumurtaları domateslerin üzerine dökün. Yumurtalar biraz kıvam almaya başladıktan sonra, çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri üzerine eşit şekilde yayın. Son olarak ince kıyılmış fesleğeni serpin.

Tarif ölçüsü yaklaşık 2 kişilik. Siz ihtiyacınıza göre miktarları arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun.


0 Responses