Severek yediğimiz dürümlerimizin yabancı versiyonu.

Wrapler tortilla ekmeğine sarılarak hazırlanıyor. Meksika mutfağına ait, normal ekmeğin yerine tüketilen bir ekmek çeşitidir. Bu ekmekler beyaz undan yapıldığı gibi, kepekli, tahıllı undan da hazırlanarak çeşitlilik gösteriyor.

Wrapler iç malzeme olarak çok değişik şekillerde hazırlanabilir. Örneğin sebzeli, tavuklu, balıklı ya da bugün yapacağımız gibi etli. Hem hazırlanması kolaydır, hem doyurucudur. Tabi göze hitabını da atlamayayım. Şimdilerde birçok kafenin yemek menüsünde sıklıkla rastladığımız bu yemeği, kendi mutfağımızda hazırlamamamız için hiç bir neden yok.




500 gr. ince şeritler halinde kesilmiş dana eti
1 adet kuru soğan
2 - 3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet ince şeritler halinde kesilmiş kapya biber
2 adet ince şeritler halinde kesilmiş yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
200 gr. ince dilimlenmiş mantar
Tuz
Karabiber
200 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tortilla ekmeği

Zeytinyağını bir tavanın içerisine alıp kızdırın. Küçük küpler halinde kesilmiş soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Etleri ilave ederek yüksek ısıda kavurmaya devam edin. Sırasıyla mantarları, biberleri ekleyip soteleyin. Domates salçasını 1 çay bardağı su ile karıştırarak etlerin üzerine döküp, tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra etler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Hazırladığınız bu harcı tortilla ekmeğinin bir tarafına yayın. Üzerine renedelenmiş kaşar peyniri serpin. Ekmekleri iki tarafından içe katlayın. Sonra baş taraftan içe sıkıca sararak rulo yapın.

Etli harcınız bitene kadar ekmekleri bu şekilde hazırlayın. Wrapleri ortadan verev olacak şekilde kesip servis tabağına yerleştirin. Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses