Mis gibi tereyağlı, ağızda dağılan nefis bir kurabiye. Çay saatlerinizin vazgeçilmez tadı olacak.












250 gr. oda ısısında tereyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Derin bir kase içine bir miktar un koyun.  Üzerine bir tutam tuz serpin.  (Tatlılarda tuz kullanmak, tatlının tadını daha belirginleştirir)  Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtayı kırın. Vanilya, kabartma tozu, tereyağ  ve pudra şekerini de ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurdukça un ilave edin ve kulak memesi dediğimiz yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Hazırlamış olduğunuz bu hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasına kakaoyu ilave ederek tekrar yoğurun. Hamurlarınızı bir kase içinde üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin. Unladığınız tezgahın üzerinde iki hanuruda aynı büyüklükte olmak üzere ayrı ayrı açın. Kakaolu olanı diğerinin üzerine koyarak, sıkıca rulo şeklinde sarın. Parmak genişliğinde kesin. 










Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize dizin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Tel ızgaranız varsa üzerinde, yoksa tepsi içinde soğumaya bırakın.


Bir öneri, sade hamur ile kakaolu hamuru üst üste koymadan önce arasına isteğinize göre kıyılmış fındık ya da ceviz  serpebilirsiniz.



Afiyet olsun.
0 Responses