Mis gibi tereyağlı, ağızda dağılan nefis bir kurabiye. Çay saatlerinizin vazgeçilmez tadı olacak.
250
gr. oda ısısında tereyağ
1
adet yumurta
1 su
bardağı pudra şekeri
2
yemek kaşığı kakao
1
paket vanilya
1
paket kabartma tozu
Aldığı
kadar un
Derin
bir kase içine bir miktar un koyun.
Üzerine bir tutam tuz serpin. (Tatlılarda
tuz kullanmak, tatlının tadını daha belirginleştirir) Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtayı
kırın. Vanilya, kabartma tozu, tereyağ ve pudra şekerini de ekleyerek yoğurmaya
başlayın. Yoğurdukça un ilave edin ve kulak memesi dediğimiz yumuşaklıkta bir
hamur elde edin. Hazırlamış olduğunuz bu hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir
parçasına kakaoyu ilave ederek tekrar yoğurun. Hamurlarınızı bir kase içinde
üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin. Unladığınız
tezgahın üzerinde iki hanuruda aynı büyüklükte olmak üzere ayrı ayrı açın. Kakaolu
olanı diğerinin üzerine koyarak, sıkıca rulo şeklinde sarın. Parmak
genişliğinde kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize dizin. 175 derece
önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Tel ızgaranız varsa üzerinde, yoksa tepsi
içinde soğumaya bırakın.
Bir
öneri, sade hamur ile kakaolu hamuru üst üste koymadan önce arasına isteğinize
göre kıyılmış fındık ya da ceviz serpebilirsiniz.
Afiyet
olsun.