Çilek en sevdiğim meyvelerden. Biraz aceleci davranmış olabilirim, tezgaha düşer düşmez almakla. Kokusu ve görüntüsü o kadar çekiciydi ki dayanamadım :) Kendiliğinden zaten güzel olan bu meyveyi, birkaç küçük ekleme yaparak daha da güzel ve çekici hale getirmeye ne dersiniz ? Bunun için çikolata ve Antep fıstığına ihtiyaç var. Çikolatanın çeşidi,  sizin damak tadınıza bağlı. Bitter, sütlü ve fildişi çikolatadan herhangi birisini kullanabilirsiniz. Ben fildişi çikolata kullandım. Bir miktarda toz Antep fıstığına ihtiyaç var. Ölçü derseniz, bu da sizin ihtiyacınıza bağlı. Örneğin 1/2 kg çilek kullanacaksanız , 80 gr. çikolata, 1 çay bardağı kadar Antep fıstığı yeterli olacaktır.

Kolaylıkla hazırlayacağınız çilekler, davet sofraları için meyve ile çikolata birlikteliğiyle güzel, değişik bir ikram olacaktır.





Çileklerinizi yıkayıp iyice kurutun. Çikolatayı benmari usulü yani su dolu bir tencerenin üzerine koyduğunuz bir kase içinde eritin. Çileklerin sap kısımlarını temizledikten sonra bu kısımları çikolataya batırın. Ardından Antep fıstığına batırın. Yağlı kağıt üzerine koyarak çikolata katılaşana kadar bekletin.





Çileklerin üzerlerine kürdan batırarak servis tabağına dizin. Kullanım zamanına kadar buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.
0 Responses