Amerikan orjinalli, kağıtta pişirilen, yumuşacık, üzeri kremalı hem göze hem damağa hitap eden günümüzün en moda keklerinden. Kekinin yapımından sonrası kremasından süslemesine kadar sizin hayal gücünüze ve zevkinize kalmış. İş böyle olunca; yapımı kolay olduğu kadar eğlencelide.Özellikle çocukları bu tarifte mutfağa yardıma çağırırsanız, asla itiraz etmeyeceklerine eminim.







Kek İçin;

(Bu tarifte ölçüler bardak ölçüsünde değil. Bildiğiniz gibi bazı tariflerde mutfak tartısını işin içine dahil etmek zorunda kalıyoruz)

120 gr. un
140 gr. toz şeker
1 + 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
40 gr. oda ısısında tereyağ
120 ml. süt
1 adet yumurta
2 dolu tatlı kaşığı kakao

Un, toz şeker, kabartma tozu, kakao ve tereyağını bir karıştırma kabının içine alın. Mikser ile kum gibi bir görüntü elde edene kadar yavaş hızla çırpın. Sütün yarısını ilave edip çırpmaya devam edin. Başka bir kapta  yumurta, vanilya ile sütün kalanını çırpıp diğer karışıma ekleyin. Bu aşamada fazla çırpmadan karıştırarak muffin kalıplarının içine yerleştirdiğiniz kağıt kalıpların içine yarısını dolduracak kadar paylaştırın. Fazla doldurmamak gerek çünkü kek kabardıkça kalıplardan dışarı taşabilir. Bu ölçüden 16 adet kek çıkıyor. Önceden ısıtılmış 170 derece ısılı fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. 

Pişen kekleri fırından çıkardıktan sonra, oda ısısına gelene kadar soğuttuğumuzda üzerini krema ile süslemeye başlayabiliriz.

Kullanacağımız kremanın içeriği de sizin zevkinize kalmış. Ben bu tarifte çikolatalı bir keke karamelin çok iyi arkadaş olacağını düşündüğümden karamelli krema kullandım.


Karamelli Krema İçin;

80 gr. oda ısısında tereyağ
2 tepeleme yemek kaşığı hazır karamel sos
3 damla vanilya özütü
1/2 su bardağı pudra şekeri

Krema malzemelerinin tümünü çırpma kabının içine alıp, mikser yardımıyla iyice çırpın. Tereyağ iyice eriyip, pudra şekeri ile bütünleştiğinde işleminiz bitmiş demektir.

Kremayı da hazırladıktan sonra artık keklerin üzerini süsleme zamanı. Kremayı sıkma torbasına alıp dilediğiniz şekilde keklerin üzerine sıkın. Yine dilediğiniz çikolata, şeker, kıyılmış fındık- fıstık, şekerleme, şeker hamurundan hazırladığınız figürler gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.






Bir öneri : Kap kekleri kremalarını sıktıktan sonra, tüketeceğimiz zamana kadar buzdolabında bekletirsek, kremanın eriyip şeklini kaybetmesini önlemiş oluruz.

Afiyet olsun.
0 Responses