En çok tercih edilen keklerden. Çay saatlerinin vazgeçilmezi.








3/4 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 adet orta boy havuç
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Havuçların kabuklarını soyun. Rendeleyin. Çırpma kabına yumurtaları kırın. Üzerine şekeri koyarak yumurtaların rengi beyazlaşana kadar çırpın. Sıvı yağı koyup çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını da ekleyip çırpın. Rendelediğiniz havuçlarla cevizi de ekleyerek spatula veya kaşık yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız bu hamuru yağlayıp unladığınız kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırınlar farklılıklar gösterdiklerinden pişirme süresi daha az ya da fazla olabilir. Klasik kürdan batırma yöntemi kekinizin pişip pişmediğini anlamanın en garantili yoludur. Kürdan kekin içinden kuru şekilde çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Pişirdiğiniz kekinizi oda ısısında soğuttuktan sonra, bir tabağa ters çevirerek dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
0 Responses