Kahvaltı ve yumurta :) Hele de pazar sabahları. Bildiğimiz omlet malzemelerini kullanarak, görselliği ve sunumu güne yakışır hale beraber getirelim. Her sabahınız mutlu olsun.






Bu tarifte ölçü tamamen size ait. Ben sadece kullanacağımız başlıca malzemeleri vereceğim. Miktarları siz isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Öncelikle kap görevi görecek, hamburger ekmeği gibi derinlik elde edebileceğimiz geniş bir ekmeğe ihtiyacımız var. Bu ekmeğin içini oyup çukur bir hale getirirerek işe başlayalım..




Sivri biber, kırmızı biber, domates, rendelenmiş kaşar peyniri, sosis, sucuk, jambon, salam gibi malzemelerden dilediğinizi seçip ince ve küçük dilimler halinde doğrayıp bir kase içinde karıştırın. Ben peynir, sivri biber, domates, sucuk kullandım.






Hazırladığınız bu karışımı oyduğunuz ekmeğin içine doldurun.






Son olarak bu malzemelerin üzerine 1 adet yumurta kırın.






Ekmeklerimiz 200 derece ısıttığınız fırında pişirilmeye hazır. Pişirme süresi yumurtayı sevdiğiniz kıvama gelinceye kadar. Eğer katı bir yumurta pişirecekseniz, yumurtanız pişmemiş ve ekmeğiniz de fazla kızarmaya başlamışsa, üzerine alüminyum folyo örterek pişirmeye devam edebilirsiniz.


Fırından çıkardığınız ekmek içi omletinizin üzerine karabiber serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
0 Responses