Hafif, sağlıklı. Tek başına bir öğün ya da misafir sofralarınız için. Hazırlanışı çok pratik, lezzeti bir o kadar güzel.








500 gr. tatlı ya da acı-tatlı karışık sivri biber
3 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz
1 adet kesme şeker


Üzeri İçin:
Yoğurt ( İsteğinize göre sarmısaklı yoğurt da olabilir )

Biberleri yıkayıp tohumlarını temizleyin. Yarım parmak genişliğinde doğrayın. Tencereye yağı koyup ısıtın. Biberleri ilave edip kavurun. Domatesleri yıkadıktan sonra, kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Biberlerin içine ekleyin. Tuz ve şekeri de koyarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alıp soğutun. Servis sırasında üzerine dilerseniz sade, dilerseniz sarmısaklı yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 Response
  1. Adsız Says:

    Tarifinizi denedim. Çok güzel oldu. Bizimle tariflerinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim.




    Tuba Nuhoğlu