Tabanı hamur değil, patates olan bir pizza nasıl olur diye merak ederseniz bu reçeteyi denemelisiniz.Bence içinde patates olan herşeyin lezzeti ikiye katlanır.Hele de patates ile beraber pizza yapımında kullanılan malzemeler birleşince. 

Hamur mayalamadan kolayca uygulayabilirsiniz. Değişik bir yemek yapmak isteyenler için hem kolay, hem pratik hem de lezzeti güzel. Dilerseniz uzun kahvaltı sofraları için alternatiflerin arasında olabilir. Ben denedim, konuklara ilginç ve hoş geldi.









4 adet patates
2 adet yumurta
300 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
1/2 su bardağı haşlanmış mısır
50 gr. salam
50 gr. sosis
50 gr. sucuk
6 - 7 adet mantar
1/2 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin

Sosu İçin;
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
2 diş ezilmiş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz


Patatesleri bir tencere içerisine alın, üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Kabuklarını soyun ve 0.5 cm kalınlığında halka halka dilimleyin. Soğumaya bırakın.

Sos için gerekli malzemeyi sos tenceresi içerisine alarak bir taşım kaynatın.

Kelepçeli bir kek kalıbının tabanını yağlayın. Patatesleri tabanda boşluk kalmayacak şekilde dizin. Yumurtaları çırparak üzerine dökün. Hazırladığınız salçalı sosu patateslerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Kaşar peynir rendesinin yarısını serperek, önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında peynir eriyene kadar pişirin. Bu sırada yumurtalar da pişeceğinden patateslerin  pizza tabanı olmasını sağlayacaktır.

Kaşar peynir eriyince kalıbı fırından çıkartarak, üzerine ince dilimlenmiş biberleri, salam, sucuk, sosis, mantar, zeytin ve mısırları serpin. En üste kalan kaşar rendesini ekleyerek tekrar fırına verin.

Pizza içerisinde kullanacağınız şarküteri ürünleri ve diğer malzemelerin çeşitliliği tamamen sizin arzunuza bağlıdır. Siz bunları eksiltebilir ya da çoğaltabilirsiniz.

Peynir eridiğine pizzayı fırından çıkartın. Kek kalıbının çemberini alarak tabanıyla birlikte bir servis tabağının içine koyup, dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın.


Afiyet olsun.
0 Responses