Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık pişmiş bütün tavuk. Marifeti dışına kapladığımız sosunda. Az malzemeyle, kısa sürede, aynı zamanda kolayca yapılıyor. Davet sofralarıız için mükemmel. Hele yılbaşı gecesi hindi ezberini bozmak için iyi bir alternatif.






1 adet bütün piliç
1 adet fırın torbası

Üzerine Sürmek İçin;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası (acı seviyorsanız acı biber salçası kullanabilirsiniz)
2 diş ezilmiş sarmısak
1 çay kaşığı kekik
1 dal taze biberiye
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Karabiber

Garnitür İçin;
Haşlanmış sebze (havuç, patates, brokoli vs.)

Tavuğu akar suda yıkayıp, suyunu iyice süzdürün.

Sosunu hazırlamak için bir kasenin içine yoğurt, domates - biber salçası, zeytinyağını koyarak karıştırın. Bu karışıma dalından sıyırdığınız biberiyeyi, ezilmiş sarmısağı, kekik, tuz karabiberi ekleyerek tekrar karıştırın. Bu karışımı tercihan elinizle ya da fırça yardımıyla tavuğun her tarafına iyice sürün.

Tavuğu fırın torbasına koyarak, torbanın ağzını bağlayın ve bir kaç yerinden delik açın. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında yaklaşık 45 dakika, tavuk nar gibi kızarana kadar pişirin.

Tavuğu torbadan çıkartıp servis tabağına alın. Etrafını haşladığınız sebzelerle süsleyin. Pişirme sırasında çıkan torbanın içinde biriken tavuk suyunu sebzelerin üzerinden gezdirin.

Afiyet olsun.
0 Responses