Size bu pilavın güzelliğini anlatamam. Denediğiniz zaman bana hak vereceğinize eminim. Bu reçete Arda Türkmen 'in, Tefal Mutfağınızda Şef  Sizsiniz etkinliğinde beraber yaptığımız yemeklerinden biriydi.

Özel sofralar için, özel bir lezzet. Kestaneli, bademli iç pilav yemiştim ama kayısılısını açıkcası yememiştim. Bir iç pilava bence çok yakışmış. Farklı lezzetler denemek isterseniz inanın hiç pişman olmayacaksınız.





1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 avuç kabuksuz, tuzsuz iç badem
1 avuç kayısı
2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1/3 demet maydanoz
3 bardak su (tavu - et suyu ideali)

Soğanı küp küp doğrayarak işe başlayın. Tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. İçine soğanları koyarak pembeleşene kadar kavurun. Bu işlem gerçekleşirken diğer bir ocakta bademleri yağsız bir tavada renkleri dönünceye kadar kavurun.

Soğanlar kavrulunca, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
Sonra kavurduğunuz bademleri, küçük küpler kestiğiniz kayısıları ilave edin. Kırmızı toz biber, yenibahar, karabiber, tarçın, tuz ile baharatlandırın. Suyu ilave ederek, pirinçler suyu çekene kadar pişirin.

Pilavın üzerine kıyılmış maydanozu serperek demlenmesi için 15 - 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Mis gibi, damak çatlatan kayısılı iç pilavınız servis edilmeye hazır.

Afiyet olsun.

0 Responses