Pizzacılara gittiğimizde, bir türlü pizzadan sıra gelmeyen çıtır çıtır, aromalı ekmek. Evimizde kolayca yapıp, doya doya yenilsin :) Bu reçete ile aynı zamanda bayat ekmekleri de değerlendirmiş oluyoruz.





1/2 baget ekmek
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dal taze biberiye
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber

Baget ekmeği çok ince olmamak kaydıyla verev dilimlere kesin. Bir kase içine zeytinyağı koyun. İçine ezdiğiniz sarmısakları, tuz ve karabiberi, dalından sıyırıp ince kıydığınız biberiyeyi ekleyip karıştırın.

Sıvı karışımdan ekmeklerin üzerine sürün.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ekmek dilimlerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında, ekmekler kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
0 Responses