Ispanağa benzeyen sindirimi kolay, bol vitaminli besleyici bir bitki olan pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur. Ayrıca, E vitamini ile, magnezyum ve kalsiyum minerallerini içerir .Kanser önleyici sebzeler arasındadır. Özellikle kolon kanserine karşı koruma sağlar. Ispanak gibi demir bakımından zengindir. Bu şekilde dolaşım sistemini güçlendirir ve kansızlığı önler.

Faydaları saymakla bitmeyen bu sebzenin bir çok çeşitte yemeği yapılmaktadır. Kavurması da en bilinen ve yapılan yemeklerden. Az malzemesi, kolay hazırlanması ve nefis tadıyla  kış sofralarında sık sık kullanın derim.






1 kg. pazı
2 adet havuç
3 diş sarmısak
1 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağ - çiçek yağı karışımı ( bu işlem zeytinyağının buzdolabında donmasını engelleyecektir )
Tuz
Karabiber

Pazıları bol suda yıkayıp, saplarını kestikten sonra diriliği kaybolana kadar haşlayın. Süzgeçe alıp süzün. Daha sonra ince ince doğrayın.

Yağı bir tencereye alarak, önce ezilmiş sarmısakları, daha sonra yarım ay şeklinde kesilmiş soğanları ekleyerek kavurun. Yıkayıp soyduğunuz havuçları, kbrit çöpü büyüklüğünde keserek soğanlara ilave ederek kavurmaya devam edin.

Havuçlar yumuşayınca pazıları ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısa bir süre daha kavurmaya devam edip, yemeği servis tabağına alın.

İster sıcak, ister soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


0 Responses