Daha önce sizlerle paylaştığım  çikolata topları truffle reçetesinin içeriği aynı, sunumu farklı şekli. Özel gün kutlamaları için, hem göze hem damağa hitap ediyor. Farklı şekillerde sunum yapmanız mümkün. İsterseniz çubuklara takarak isterseniz tabak içinde, tamamen sizin zevkinize kalmış. Ben her iki şeklini de uyguladım. Bu reçeteyi uygulamak için malzemelerin yanı sıra çiçek şeklinde bir kurabiye kalıbına ihtiyacınız var. Gerisi eğlenceli bir hazırlığa kalıyor.







150 gr. bitter çikolata
100 ml. krema (yarım paket)
150 gr. kakaolu kek (yaptığınız kekleriniz biraz tazeleğini yitirmeye başlamışsa bu tarifde kullanabilirsiniz)
Kuru meyve  (isteğinize bağlı )

Üzeri İçin;
100 gr. beyaz çikolata
Renkli şekerler


Öncelikle kuru meyve kullanacaksanız bunları biraz sıcak su içinde bırakarak yumuşamalarını sağlayın. Suyunu süzüp kağıt havlu üzerine alın.

Keki bir kase içinde elinizle ufalayarak, toz hale getirin.

Kremayı bir tencereye alın, kısık ateşte kaynatın. Ateşten alıp içine kıyılmış çikolatayı ekleyip karıştırın. Bu karışımı kekin üzerine dökün. Meyveleri de ekleyin ve tümünü iyice karıştırın.

Hazırladığınız bu karışımı 1 gece buzdolabında bekletin.

Çikolatayı benmari usulü ( su dolu tencerenin üzerine yerleştirdiğiniz bir kasenin içine çikolatayı kırarak koyun, su ısındıkça buharı çikolatayı eritecektir ) eritin.

Hazırladığınız truffle karışımında elinizde toplar hazırlayıp, bu topları çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekillendirin. Topların bir yüzeyini çikolataya batırın, bir çubuğa geçirip, dik durması için bir bardağın içerisine koyarak buzdolabında çikolatanın donmasını sağlayın.





Dolaptan çıkardığınız truffle toplarının bu kez çubuğa tersten batırarak çikolatalanmamış yüzeyini çikolataya batırın. Üzerine kullanmak istediğiniz renkli şekerleri serpin. Dolapta çikolata sertleşene kadar beklettikten sonra servis yapın.





Afiyet olsun.
0 Responses