Sıcak içeceklerin yanına eşlik edecek güzel, şık, değişik bir kurabiye tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu kurabiyenin bir özelliği de, kapalı bir kapta veya kavanozda sakladığınızda 1 hafta kadar tazeliğini ve lezzetini koruyor.

Antep fıstığının lezzeti ve yemyeşil rengi kurabiyenin temel unsuru olsada, hamurunun güzelliğine de haksızlık etmeyeyim.  Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeyi beğeneceğinize eminim. Ayrıca kurabiye hamurunu hazırlayıp, buzdolabında pişirmeden 1 gün saklayabilirsiniz. Bu da zaman tasarrufu gereken durumlar için çok kurtarıcı bir seçenek.






3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gr. oda ısısnda tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1/2 su bardağı toz Antep fıstığı

Öncelikle kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaseye eleyin. Bir başka kase içerisinde yumurta, tereyağ ve şekeri mikser ile çırpın. Yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.Bu karışıma elediğiniz kuru malzemeleri ekleyip yoğurun.

Hamuru unlanmış tezgah üzerine alarak 0,5 cm kalınlığında açın. Tüm hamurun yüzeyini kaplayacak şekilde fıstığı serpin. Hamuru rulo şeklinde sarıp, parmak kalınlığında dilimlere kesin.

Kurabiye dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Bu şekilde buzdolabında 1 saat bekletin.

175 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun.


0 Responses