Alışıla gelmiş tariflerinden biraz farklı, bir o kadar lezzetli bir borani tarifi. Çok çabuk hazırlayabileceğiniz, besin değeri yüksek, bol yeşillikli bu yemeği denediğiniz zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız.





1 demet pazı
1 + 1/2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ veya tereyağ
Tuz
Karabiber


Üzeri İçin;
1 yemek kaşığı zeytinyağ veya tereyağ
1 çay kaşığı pul biber
Yoğurt


Pazıların saplarını kesip, bol suda iyice yıkayın. Kaynamış su içerisinde pazı yapraklarını yumuşayana kadar haşlayın. Süzgeçe alarak suyunu iyice süzün. Kesme tahtası üzerine alarak ince kıyın.

Bir tencerede yağı kızdırın. Küp küp kesilmiş soğanı ilave ederek kavurun. Üzerine unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Sütü ilave ederek beşamel kıvamında koyulaşana kadar, karıştırmaya ara vermeden pişirin.

Pazıları ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Üzerine dökmek için küçük bir tavada yağı kızdırdıktan sonra pul biberi ekleyip, birkaç dakika kavurun.

Pazı boraniyi servis tabağına alın. Üzerine yoğurt koyun ve kavurduğunuz pul biberi dökün.

Afiyet olsun.
0 Responses