Bugün ne pişirsem derdindeyken, daha önceden alıp buzlukta bekleyen kuşbaşı etleri gördüm dolapta. Baktım mantar da var. Mantar ve et birlikteliğini hep sevmişimdir. Bu nedenle mantarlı bir et pişirmek geldi aklıma. Yanna pirinç pilavı yapınca gayet başarılı, doyurucu ve güzel bir öğün oldu. Et sevenleri de memnun etmiş oldum.

Zahmetsiz hazırlayabileceğiniz, her ihtiyaca yanıt verecek bir yemek.






500 gr. yağsız kuşbaşı et
300 gr. ince dilimlenmiş mantar
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı kapya biber
3 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber


Etin hazırlıklarına geçmeden önce dilimlenmiş mantarları bol limonlu suda haşlayıp süzün. Bu işlem sayesinde göreceksiniz ki, mantarlar kararmadan bembeyaz haşlanacaklar.

Bir tencere içersinde zeytinyağ ve tereyağını eriterek kızdırın. Kuşbaşı etleri içerisine atıp, etler suyunu salıp çekene, renkleri değişene kadar kavurun. Üzerlerine küp küp doğranmış soğanı ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Rendelenmiş domatesleri de ekleyerek sularını çekene kadar kavurun. Tuz, karabiber ve seviyorsanız pul biber ile tatlandırdıktan sonra, etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakn. Arada kontrol etmeyi unutmayın, zira etler suyunu çabuk çekecektir. Bu durumda sıcak su takviyesi yapmalısınız.

Etler yumuşadıktan sonra haşlanmış mantar, kibrit çöpü formunda kesilmiş kapya biberi ekleyin. 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra ateşten alın.

Yanına pirinç pilavı, haşlanmış sebze ya da patates ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 Responses