Yaz mevsimine dair harika bir zeytinyağlı. Görünümü şık, lezzeti tam, yapılışı kolay. Bilindik patlıcan kızartmasını, közlenmiş kapya biber içine yerleştirip, üzerinde de yoğurt ile servis yapıyoruz. Bu yemekle kendinizi, sevdiklerinizi, konuklarınızı şımartın.




6 adet kırmızı kapya biber
500 gr. patlıcan
Tuz
Bir tutam toz şeker

Kızartmak İçin;
Sıvı yağ

Üzeri İçin;
Yoğurt


Biberleri yıkadıktan sonra fırında közleyin. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın. Boylamasına ortadan ikiye kesin.

Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun. Küçük küpler halinde kesip, bol tuzlu suda acısını çıkartmak için 10 - 15 dakika bekletin. Suyunu iyice süzdükten sonra kızartın. Havlu kağıt üzerine alarak, fazla yağlarını süzdürün. Üzerlerine tuz ve toz şeker serpin.

Servis tabağına biberlerden birini koyarak, içine kızarttığınız patlıcandan bir miktar yerleştirin. Biberin diğer yarısını patlıcanların üzerine kapatın. Biberlerin tümü için aynı işlemi tekrarlayın.

Biberin üzerine isterseniz sarımsaklı, isterseniz sade yoğurt koyarak servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses