Fasulye mevsiminin açılmaya başladığı şu günlerde yapmanın zamanıdır diye düşündüm. Tezgaha düşüp kalkana kadar kaç kez pişirirsem pişireyim tadına hiç doyamam. Hele ki çalı diğerlerine göre beni her zaman daha çok cezbetmiştir. Evet biliyorum ince ince dilimlemesi zaman alıyor diyeceksiniz ama pişirdikten sonra yerken verdiği doyulmaz lezzet için biraz uğraşmaya değmez mi ?






500 gr. çalı fasulye
1/2 su brdağı zeytinyağ
3 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
1 adet küp şeker
Tuz


Fasulyeleri yıkadıktan sonra, baş kısımlarını kesip kenar kılçıklarını temizleyin. Kesme tahtası üzerinde boylamasına, olabildiğince ince dilimler halinde kesin.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Küp küp kesilmiş kuru soğanı rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine kabuğu soyulup yine küp küp kesilmiş domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Fasulyeleri, tuz ve şekeri de ekledikten sonra, üzerine bir tabak kapatın. Tabağın üstünü geçecek kadar sıcak su ilave ederek pişmeye bırakın. Arada kontrol ederek azalan suyunun üzerine, sıcak su ekleyin.

Bildiğiniz üzere fasulye biraz geç pişen bir sebzedir. Bu nedenle eğer varsa düdüklü tencerede pişirmek zaman kazanmak adına daha kolay bir yöntem olabilir.

Pişen fasulyeyi servis tabağına alıp, soğuttuktan servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
0 Responses