Görüntüsüyle pastayı çağrıştıran, peynir karışımlı, kat kat lezzetli bir sandviç. Hafta sonları sabahtan öğlene uzayan kahvaltı sofralarına, okul dönüşü yorgun savaşcılara, televizyon karşısında atıştırmalık arayanlara, hafif bir öğün geçirmek isteyenlere kadar pek çok amaca uygun.

Tost ekmeği kullanarak hazırlayacağız bu tarifi. O nedenle vakit alan hazırlıklarımız olmayacak. Ekmeklerin  aralarına da peynirli, jambonlu, turşulu yine kısa sürede hazırlayacağımız bir harçtan koyacağız. Az zaman, az malzeme yani. Sonuç ise görüntüsü ve lezzetiyle olduğu her sofrayı şenlendirecektir .






15 adet tost ekmeği
5 adet kornişon turşu
6 dilim jambon
1 paket (200 gr) sürülebilir beyaz peynir
1 adet ufak boy kırmızı kapya biber
1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
8 -10 adet çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin

Üzeri İçin;
Çeri domates


Tost ekmeklerini yuvarlak kesmekle başlayalım işe. Bunun için ağzı geniş bir bardak, kurabiye kalıbı ya da çember kullanabilirsiniz. Çıkan ekmeklerin kenarlarından, daha sonra fırında kızartarak kroton ekmekler hazırlayabiliriz bu nedenle saklamanızı öneririm.

Ekmekleri hazırladıktan sonra sıra iç harcında. Bunun için jambonları kibrit çöpü formunda kesin. Kapya biberi yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Aynı şekilde turşu ve zeytinleri de küçük küpler halinde doğrayın. Peyniri bir kase içerisine alın. Maydanozdan bir tutam üzerini süslemek için ayırdıktan sonra kalanını peynire ekleyin. Jambon, turşu, zeytini de ilave edip bütün malzemeyi iyice karıştırın.

Ekmeklerden bir tanesini servis tabağıınn içine koyun, üzerine peynirli harçtan çok ince olmayan bir kat sürün. Üzerine bir adet ekmek koyun ve üzerine tekrar peynirli harçtan sürün. Bir adet ekmek dilimi daha koyarak sandviç katını oluşturun. Eğer varsa bu işlemleri çember içerisinde yapabilirsiniz. Bütün ekmek dilimleri bitinceye kadar aynı işlemleri uygulayın.

Son olarak sandviçlerin üzerlerine yarım çeri domates koyun. Maydanoz serpin. 







Ben bu sandviçi hazırlarken, daha doyurucu olduğunu düşündüğümden üç kat ekmek kullandım. Ama siz arzu ederseniz iki kat ekmek kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Ayrıca jambon yerine isterseniz salam da kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun.


0 Responses