Hafifim, hafifsin, hafifiz. Bayat ekmekleri de kroton yaparak tüketiyoruz. Salatamız daha doyurucu oluyor.
Kroton İçin:
4
dilim ekmek
Ben burada siyah ekmek kullandım. Siz dilediğiniz ekmek çeşidini kullanabilirsiniz.
5
yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş
sarımsak
Bir tutam
kekik
Bir
tutam pul biber
Ekmeklerin
kabuklu kısımlarını kesin, tavla pulu büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir kase
içinde zeytinyağı, ezilmiş sarmısağı, baharatları karıştırın. Doğradığınız
ekmekleri bu karışımın içine alarak iyice karıştın. Fırın tepsisine yayarak 180
derece ısılı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
Salata İçin:
Dilediğiniz
yeşillikleri (marul, roka, tere, kıvırcık) yıkayıp süzdükten sonra, iri
parçalar halinde, derin bir kaseye doğrayın. Kırmızı soğanı halkalar halinde kesin. Siyah
zeytin, çeri domates, salatalık, taze
soğan, maydanoz, mısır gibi dilediğiniz malzemeleri de karıştrın. Limon ve
zeytinyağı, tuzu da ilave ederek harmanlayın. Üzerine kroton ekmekleriniz
serpiştirin.
Afiyet
olsun.