Hafifim, hafifsin, hafifiz. Bayat ekmekleri de kroton yaparak tüketiyoruz. Salatamız daha doyurucu oluyor.






Kroton İçin:
4 dilim ekmek 
Ben burada siyah ekmek kullandım. Siz dilediğiniz ekmek çeşidini kullanabilirsiniz.
5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 diş sarımsak
Bir tutam kekik
Bir tutam pul biber
Ekmeklerin kabuklu kısımlarını kesin, tavla pulu büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir kase içinde zeytinyağı, ezilmiş sarmısağı, baharatları karıştırın. Doğradığınız ekmekleri bu karışımın içine alarak iyice karıştın. Fırın tepsisine yayarak 180 derece ısılı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

Salata İçin:
Dilediğiniz yeşillikleri (marul, roka, tere, kıvırcık) yıkayıp süzdükten sonra, iri parçalar halinde, derin bir kaseye doğrayın.  Kırmızı soğanı halkalar halinde kesin. Siyah zeytin, çeri domates, salatalık,  taze soğan, maydanoz, mısır gibi dilediğiniz malzemeleri de karıştrın. Limon ve zeytinyağı, tuzu da ilave ederek harmanlayın. Üzerine kroton ekmekleriniz serpiştirin.

Afiyet olsun.
0 Responses