İlk tarifim :) Tatlıyla başlayalım dedim. Sonuna kadar da tatlı tatlı gitsin diye...
Cheesecake sevenler için. Sevmeyenler için de.
Tabanı için:
1 su
bardağı dövülmüş burçak bisküvi (Ben kakaolusunu tercih ettim)
2
çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
2
çorba kaşığı toz şeker
Büsküvi,
tereyağ ve şekeri bir kapta iyice karıştırıp 26 cm. çapındaki kelepçeli kalıbın
tabanına iyice bastırarak yayın. ( Ben 35x25 ebadında dikdörtgen kalıp kullandım) 180
dereceli fırında 10 dakika pişirerek kalıbı fırından çıkarın.
Peynirli dolgu için:
750
gr. Labne peynir
1 + ¼
su bardağı toz şeker
1
limon kabuğu rendesi
1
paket vanilya
4
adet yumurta
2
yemek kaşığı un
½ su
bardağı krema
Derin bir kasede labne peyniri ve toz şekeri birbirleriyle bütünleşene kadar iyice çırpın. Mikserinizin hızını orta seviyeye getirerek vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları tek tek kırın. Ardından unu, en son kremayı ekleyip hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine dökün. Isıtılmış 260 dereceli fırında 10 dakika pişirip, fırının ısısını 95 dereceye düşürün. Yaklaşık 45 dakika bu ısıda pişirin.
Cheseecakeler
çeşitli soslarla servis edilebilir. Ben burada çikolatalı sos tarifi vereceğim.
Çikolatalı
sos için:
100
gr. bitter kuvertür çikolata
100
ml. Krema
Kremayı
bir sos tenceresine alıp orta ateşte kaynatmadan ısıtın. Ocaktan aldığınız
kremanın içine parçalara ayırdığınız çikolatayı koyup karıştırarak erimesini
sağlayın. Ilımaya başlamış kekinizin üzerine dökerek en az 6 saat, tercihen bir gece buzdolabında
bekletin.
Yeterince soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yeterince soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.