Damla sakızı ve vişnenin birlikteliği
3
kahve fincanı un
3
kahve fincanı toz şeker
125
gr. katı yağ
1 kg.
süt
1
poşet krem şanti
3-4 parça
damla sakızı
Üzeri İçin:
2 su
bardağı vişne suyu
2
yemek kaşığı toz şeker
2
yemek kaşığı nişasta
Bir
tencereye yağı koyup eritin. Unu, damla sakızını ilave edip, pembeleşip kokusu
çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü döküp, çırpma teliyle sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın. Bu sırada
şekeri de ekleyerek, koyulaşana kadar pişirin.
Hazırladığınız muhallebiyi derin bir çırpma kasesine alın. Üzerine krem
şantiyi koyup mikser ile 5-6 dakika kadar çırpın. Tabanını hafif ıslattığınız
kare ya da dikdörtgen borcama dökün.
Üzerinin
jölesi için; vişne suyunu sos tenceresine koyun. Nişasta ve şekeri ilave edip
koyulaşana kadar pişirin. Muhallebinin üzerine dökün. Buzdolabında soğutarak
servis yapın.
Afiyet
olsun.