Damla sakızı ve vişnenin birlikteliği









3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
125 gr. katı yağ
1 kg. süt
1 poşet krem şanti
3-4 parça damla sakızı

Üzeri İçin:
2 su bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta

Bir tencereye yağı koyup eritin. Unu, damla sakızını ilave edip, pembeleşip kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü döküp, çırpma teliyle sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın. Bu sırada şekeri de ekleyerek, koyulaşana kadar pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi derin bir çırpma kasesine alın. Üzerine krem şantiyi koyup mikser ile 5-6 dakika kadar çırpın. Tabanını hafif ıslattığınız kare ya da dikdörtgen borcama dökün.

Üzerinin jölesi için; vişne suyunu sos tenceresine koyun. Nişasta ve şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Muhallebinin üzerine dökün. Buzdolabında soğutarak servis yapın.

Afiyet olsun.

0 Responses