Sağlıklı, zinde, kalorisi az, tadı bol, damağa olduğu kadar göze de hitap eden, çok pratik bir salata.

Bu salatada ben kuru erik kullandım bugün. Siz elinizin altında ne varsa, örneğin kuru üzüm, incir, kayısı, yaban mersini gibi meyveleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta bir kaç çeşidi birden kullanmanız lezzeti dahada arttıracaktır.





1/2 demet roka
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Marul yaprakları
Çeri domates
Zeytinyağ
Nar ekşisi
Limon suyu
Tuz
Küp doğranmış kuru meyve çeşitleri


Bulguru bir kase içerisine koyup, üzerini geçene kadar sıcak su ekleyerek şişmesi için bir kenarda bırakın.

Mercimeği bol su ile birlikte bir tencere içerisinde haşlayın. Suyunu süzdükten sonra bulgurun üzerine alarak damak tadınıza göre tuz, nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu ile harmanlayarak tatlandırın.

Yıkanmış yeşilliklerin sularını iyice süzdürün. Servis yapacağınız salata kaselerinin içine marulların yapraklarını dik olarak yerleştiin. Ortadaki çukur kısma önce ince doğranmış rokaları, rokaların üzerine mercimekli karışımı yerleştirin.

Üst kısma ceviz, çeri domates ve meyveleri serpiştirerek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses