Sevgili Amerikalıların sabah kahvaltılarında vazgeçilmez yiyecekleri. Pankek nedir derseniz, aslında bir nevi krep. Aralarındaki fark; pankek krep hamurundan daha kalın, daha küçük versiyonlu.

Çok kolay hazırlanır. Tatlı ya da tuzlu tüm kahvaltı ürünlerin yanında keyifle tüketilir. Hatta benim gibi biraz abartarak, üzerine karamel veya çikolata sos gezdirip krema ve meyvelerle süsleyip, tatlıya bile çevirebilirsiniz.

Özellikle hafta sonu kahvaltılarında, sofrayı renklendirmek ve neşelendirmek için birebirdir.




1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 paket kabartma tozu


Yumurta, süt, toz şeker, vanilya ve zeytinyağı bir çırpma kabına alarak iyice çırpın. Un ile kabartma tozunu bir elekten geçirerek sıvı malzemeye ilave edip tekrar çırpn. Elde ettiğiniz karışım boza kıvamı koyuluğunda olacaktır.

Bir tavayı çok az sıvı yağ ile yağlayıp iyice kızdırın. Pankek hamurundan bir yemek kaşığı dolusunu tavaya aktarın. Tavaya koyduğunuz hamurların aralarında mesafe bırakın ki pişerken kabaracakları için birbirlerine yapışmasınlar. Bu şekilde hamurun hepsi tükenene kadar  arkalı önlü pişirin.

Afiyet olsun.
0 Responses