Canınız tatlı birşeyler yemek istiyor ama diyettesiniz ya da formunuzu korumanız gerekiyor. İşte bu kek böyle durumlar için birebir :) Lezzetli ve sağlıklı. İçinde yağ yok. Bol meyve var. Yani normal bir kekten hiç mi hiç farklı değil. Bir dilimiyle birlikte, yanına çay ya da kahve eşliğinde kendimizi mutlu etme zamanıdır.

Bu kekte kullanacağınız kuru ve taze meyvenin tercihi tamamiyle sizin isteğinize bağlı. Ben elma ve kuru kayısı kullandım. Bunun yerine armut, hurma, kuru incir gibi değişik kombinasyonlarla da yapabilirsiniz.





2 adet elma
100 gr. iri kıyılmış ceviz
250 gr. kepekli un
125 gr. esmer şeker
3 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tarçın
10 - 15 adet kuru kayısı
125 ml. süt
1 paket kabartma tozu

Üzerine Serpmek İçin;
Pudra şekeri


Öncelikle elmaların kabuklarını soyup küçük küpler halinde bir kasenin içerisine doğrayın. Üzerine kararmamaları için birkaç damla limon suyu gezdirin. Kayısıları da aynı şekilde küçük küpler halinde doğrayın. Keki pişireceğiniz kalıbı çok iyi yağlayıp unlayın. Bu işlem çok önemli çünkü kekin içerisinde yağ olmadığı için, kalıbınız iyi yağlanmamış olursa, pişirdikten sonra yapışacağından çıkarmakta zorlanabilirsiniz.

Derin bir kase içerisine yumurtaları kırın. Üzerine şekeri ekleyerek yumurtalar kabarana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. Kestiğiniz meyveleri ekleyip spatula ile karıştırın. Bu karışımın üzerine unu, tarçını ve kabartma tozunu eleyerek, yine spatula ile iyice karıştırın. Kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında 40 dakika kadar pişmeye bırakın.

Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkararak bir servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

0 Responses