Tadı çok güzel, hamuru ekmek hamuru kıvamında yumuşacık, porsiyonluk, özellikle sabah kahvaltılarında çay ile birlikte yenilebilen muffinler. Muffinleri tatlarının yanı sıra, görünüşleri ve kolay servis edilebilir olması nedeniyle çok seviyorum. Kalıp seçiminize göre boyutlarını kendiniz ayarlayabiliyorsunuz bu da diğer bir tercih nedenim. Bu tarifi denemenizi özellikle öneririm. Mantar ile dereotunun hamura verdiği farklılığı eminim siz de beğeneceksiniz.









150 gr. un
60 gr. sıvı yağ
1 diş sarımsak
3 adet yumurta
100 gr. rendelenmiş kaşar peynir
1 paket kabartma tozu
300 gr. manttar
130 gr. ılık süt
1/2 demet dereotu
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin;
Susam


Muffinleri hazırlamaya başlamadan önce, içine koyacağımız mantarlı harcı hazırlayalım. Bunun için mantarları temizledikten sonra ince dilimleyin. Bir tavaya yaklaşık 2 yemek kaşığı zeytinyağınnı koyup kızdırın. İkiye böldüğünüz sarımsağı atıp, yanmamasına dikkat ederek kavurun. Mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sarımsağı tavanın içinden  alın, ince kıydığınız dereotunu ekleyip soğumaya bırakın.

Bu işlemden sonra hamurun hazırlıklarına başlayabiliriz. Bunun için unu, kabartma tozunu, bir çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiberi bir kaseye eleyin.  Bir çırpma kabına yumurtaları kırıp, kabarana kadar çırpın. Yumurtalara önce elenmiş unu sonra ılık sütü son olarak sıvı yağı ekleyip spatula ile karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Bu karışıma peyniri ve mantatrları ilave edip tekrar karıştırın.

Hamuru içleri çok iyi yağlanmış muffin kalıbına boşaltın. Üzerlerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra kalıptan çıkartarak servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses