Hormonlu kocaman çilekler tezgahlardan çekilip, yerine küçük, mis kokulu hormonsuz çilekler çıkınca, zamanını geçirmeden yapılacak en güzel ürünlerden birisi çilek reçelidir.

Çocuklarım genelde reçelden çok marmelat tercih etseler de ki bunu reçeli yemesi zor, marmelatı yemesi kolay açıklamasını yaparak kendilerini savunuyorlar, ben her zaman kıvamında yapılmış reçeli marmelata tercih ederim.

Tarifi uyguladığınızda göreceksiniz bu reçeli yapması hiç zor değil. Başta söylediğim gibi güzel, kokulu, hormonsuz olduğuna emin olduğunuz çilek edindiğiniz taktirde, kış boyu keyifle yiyebileceğiniz reçeliniz hazır olacak. Şimdiden kolay gelsin.





1 kg. çilek
1 kg. toz şeker
1 adet limon suyu

Yıkayıp, temizlediğiniz çileklerinizi derin bir tencere içerisine alın. Üzerine toz şekeri ekleyip bir gece boyunca meyvelerin suyunu salıp, şekerin erimesi için bekletin. ( Bu işlemi yapmanız reçelin kaynama süresini azaltacağından, kıvamı hem daha güzel olacak, hem de çilekler daha az ateş üzerinde kalacağından formlarını kaybetmeyecektir )  Ertesi gün tencereyi ocağa alarak kaynatmaya başlayın. Kaynama esnasında oluşan köpüğü kaşık yardımıyla üzerinden alın.

Reçelinizi hazırlama aşamasında karıştırırken, meyvelerin zedelenmemesi için nazik ve sevecen davranmakta fayda var. Aksi taktirde ezilen çileklerin görüntüleri doğrusu çok hoş olmuyor.

Reçelin suyu koyulaşmaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve yaklaşık 5- 10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Kavanozlara boşaltarak soğumaya bırakın.

Bir öneri ; Reçelin şeker ölçüsü klasik bir ölçüdür. Eğer siz az tatlı bir reçel yapmak istiyorsanız, şeker miktarını 200 - 250 gr. kadar ya da isteğinize göre ölçüde azaltabilirsiniz.

Afiyet olsun.


0 Responses