Seviyoruz yaz mevsiminin sebzelerini. Hatta hastasıyız :)

Sizinle bugün çok hafif, çok lezzetli, bol vitaminli bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum: kabak borani. Çoğu yerde etli yapılan, yoğurtla yenen bu yemeği, etsiz olarak hazırlayacağız. Ama siz yanında yoğurdu ihmal etmeyin.




500 gr. kabak
2 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağ

Ön hazırlık olarak yıkanmış kabakları soyup, ikiye keserek dilimleyin. Domates ve soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.  Dereotunu ince kıyın. Sarımsakları ezin.

Bir tencereye zeytinyağını koyup, soğanı ve sarımsağı kavurun. Domatesleri ekleyerek suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kabakları, yıkanmış pirici ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine yaklaşık 1 bardak su koyarak pişmeye bırakın. Arada kontrol ederek, gerekirse azalan suyun yerine ilave su koyun.

Soğuttuğunuz yemeği servis tabağına alın. Üzerine dereotunu serperek servis yapın.

Afiyet olsun.


0 Responses