Yaz ya da kış hiç farketmez, çorbanın mevsimi, zamanı ve saati olmaz. Çorba demek, sağlık demektir.

Bugün paylaşmak istediğim çorba, çok basit malzemelerle -hemen hepimizin evinde bulunan- çarçabuk hazırlanıyor. Lezzetine gelince, hani bazen bir kaşık yemek yeriz damağımızda bıraktığı lezzetiyle vayyy beee deriz ya işte tam da bu cinsten. İçeriğinde bulunan zencefil ve süt sayesinde besin değeri de oldukça yüksek. Benim özellikle kış mevsiminde, bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok sık yaptığım çorbalardan birisidir.








3 - 4 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zencefil
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3 - 4 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber


Tereyağ ve zeytinyağını tencerenin içine alarak eritin. İri küp şeklinde kestiğiniz soğanı, ezilmiş sarımsakları ekleyerek kavurun. Soyulmuş ve yine iri küpler halinde kesilmiş patatesleri de ilave ederek patatesler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Zencefil, tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine suyu ilave ederek kaynamaya bırakın.

Patatesler iyice yumuşadıktan ve su ile özleştikten sonra ateşten alın. El blenderi ile pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Tencereyi tekrar ateşin üzerine alarak sütü ilave edin. Bu aşamada eğer çorbanızın kıvamı koyu ise su ve süt ilavesi ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.

Kaselere boşalttığınız çorbanızın üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.



0 Responses