Meksika mutfağından ama acısı az.




500 gr. tavuk göğüs eti
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık sarı biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ince doğranmış  jalapeno
300 gr. rendelenmiş taze kaşar peynir
5- 6 adet tortilla ekmeği
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber (isteğe bağlı )

Geniş bir tavada yağı kızdırın. Ezilmiş sarmısakları hafif sarartın. Üzerine yarım ay doğranmış kuru soğanı , jülyen doğranmış kırmızı ve sarı biberleri ekleyerek kavurun.  Bu karışıma yine jülyen doğranmış tavuk etlerini  de ilave ederek soteleme işlemine devam edin.  Son olarak doğranmış jalapenoları da ilave edip; tuz, karabiber, pul biber ile tatlandırarak tavayı ateşten alın. Tortilla ekmeklerini tezgaha  alın. Hazırladığınız harcı kaşık yardımıyla ekmeklerin bir kenarına yayın. Harcın üzerine bol miktarda rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Ekmeğin boş olan diğer yarısını peynir rendesinin üzerine kapatın.  Yağsız teflon tavada, arkalı önlü pişirin.

Quesadillaları salsa sos ve sour cream (ekşi krema) ile birlikte servis yapın.

Salsa Sos İçin:
2 adet küp doğranmış domates
1 adet küp doğranmış kuru soğan
1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz kiniş
Tuz
Malzemelerin hepsini bir kasede karıştırın. Tel süzgeçe alıp, domateslerin sularını bırakmalarını sağlayın. Sos kabına alın.

Sour Cream (Ekşi Krema) İçin:
1 yemek kaşığı lime suyu
100 ml. krema
1 çay kaşığı toz kişniş
Kremayı bir çırpma kabına alarak, koyulaşana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip sos kabına alın.

Afiyet olsun.
1 Response
  1. Bende denedim gerçekten çok güzel oluyor hanımlar mutlaka deneyin :)