Meksika mutfağından ama acısı az.
500
gr. tavuk göğüs eti
4
yemek kaşığı sıvı yağ
3
adet kırmızı biber
2
adet dolmalık sarı biber
1
adet kuru soğan
2 diş
sarımsak
2
yemek kaşığı ince doğranmış jalapeno
300
gr. rendelenmiş taze kaşar peynir
5- 6
adet tortilla ekmeği
Tuz
Karabiber
Kırmızı
pul biber (isteğe bağlı )
Geniş
bir tavada yağı kızdırın. Ezilmiş sarmısakları hafif sarartın. Üzerine yarım ay
doğranmış kuru soğanı , jülyen doğranmış kırmızı ve sarı biberleri ekleyerek
kavurun. Bu karışıma yine jülyen
doğranmış tavuk etlerini de ilave ederek
soteleme işlemine devam edin. Son olarak
doğranmış jalapenoları da ilave edip; tuz, karabiber, pul biber ile
tatlandırarak tavayı ateşten alın. Tortilla ekmeklerini tezgaha alın. Hazırladığınız harcı kaşık yardımıyla
ekmeklerin bir kenarına yayın. Harcın üzerine bol miktarda rendelenmiş kaşar
peynirini serpin. Ekmeğin boş olan diğer yarısını peynir rendesinin üzerine
kapatın. Yağsız teflon tavada, arkalı
önlü pişirin.
Quesadillaları
salsa sos ve sour cream (ekşi krema) ile birlikte servis yapın.
Salsa Sos İçin:
2
adet küp doğranmış domates
1
adet küp doğranmış kuru soğan
1 çay
kaşığı acı toz kırmızı biber
1
tatlı kaşığı toz kiniş
Tuz
Malzemelerin
hepsini bir kasede karıştırın. Tel süzgeçe alıp, domateslerin sularını
bırakmalarını sağlayın. Sos kabına alın.
Sour Cream (Ekşi Krema) İçin:
1
yemek kaşığı lime suyu
100
ml. krema
1 çay
kaşığı toz kişniş
Kremayı
bir çırpma kabına alarak, koyulaşana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Diğer
malzemeleri de ekleyip sos kabına alın.
Afiyet
olsun.
Bende denedim gerçekten çok güzel oluyor hanımlar mutlaka deneyin :)