Klasik makarnaya alternatif. Özellikle çocuklar için.
1
adet kuru soğan
500
gr. mantar
500
gr. domates
75
gr. tereyağ
½ çay
bardağı zeytinyağ
150
gr. rendelenmiş kaşar peynir
2 diş
sarımsak
Tuz
Lazanya
Beşamel
Sos:
1 lt.
süt
6
yemek kaşığı un
100
gr. tereyağ
Tuz
Karabiber
Mantarları
yıkayıp, ince doğrayın. Bir tencerede biraz limon suyu ile haşlayın. Suyunu
süzün. Bir tavada tereyağını eritin. Ezilmiş sarımsakları pembeleşene
kadar kavurun. Mantarları ilave edin, tuzunu koyun , soteleyin. Ayrı bir
tencerede zeytinyağ ile küp kesilmiş soğanı kavurun. Yine küp kesilmiş domatesleri
de ekleyerek koyulaşana kadar pişirin.
Beşamel Sos İçin:
Bir
tencereye tereyağı koyun, eritin. Unu ilave ederek sararana kadar
kavurun. Sütü ekleyin, karabiber , tuz koyun. Koyulaşana kadar devamlı karıştırarak pişirin.
Ben
haşlanmaya gerek olmayan lazanya yapraklarından kullandım. Eğer sizin
kullandığınız lazanya bundan değilse, lazanya yapraklarını makarna yapımında
olduğu gibi haşlamalısınız.
Dikdörtgen
bir borcamın tabanına hazırladığınız domates sosundan, tabanın tümünü
kaplayacak şekilde bir miktar koyun. Üzerine lazanya yapraklarını kabın
tamamını kaplayacak şekilde dizin. Üzerine sotelediğiniz mantarın hepsini yayın.
Beşamel sosdan koyun. Lazanya yapraklarını dizin. Domates sosundan dökün.
Tekrar beşamel sosu yayın. Lazanya, domates
ve beşamel sos sırasıyla bir kat daha oluşturun. En üste dizdiğiniz
lazanyaları beşamel sos ile kaplayıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
200 derece ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis
yapın.
Afiyet
olsun.