Klasik makarnaya alternatif. Özellikle çocuklar için.








1 adet kuru soğan
500 gr. mantar
500 gr. domates
75 gr. tereyağ
½ çay bardağı zeytinyağ
150 gr. rendelenmiş kaşar peynir
2 diş sarımsak
Tuz
Lazanya

Beşamel Sos:
1 lt. süt
6 yemek kaşığı un
100 gr. tereyağ
Tuz
Karabiber

Mantarları yıkayıp, ince doğrayın. Bir tencerede biraz limon suyu ile haşlayın. Suyunu süzün. Bir tavada tereyağını eritin. Ezilmiş sarımsakları pembeleşene kadar  kavurun. Mantarları  ilave edin, tuzunu koyun , soteleyin. Ayrı bir tencerede zeytinyağ ile küp kesilmiş soğanı kavurun. Yine küp kesilmiş domatesleri de ekleyerek koyulaşana kadar pişirin.

Beşamel Sos İçin:
Bir tencereye tereyağı  koyun,  eritin. Unu ilave ederek sararana kadar kavurun. Sütü ekleyin, karabiber , tuz koyun. Koyulaşana kadar  devamlı karıştırarak pişirin.


Ben haşlanmaya gerek olmayan lazanya yapraklarından kullandım. Eğer sizin kullandığınız lazanya bundan değilse, lazanya yapraklarını makarna yapımında olduğu gibi haşlamalısınız.

Dikdörtgen bir borcamın tabanına hazırladığınız domates sosundan, tabanın tümünü kaplayacak şekilde bir miktar koyun. Üzerine lazanya yapraklarını kabın tamamını kaplayacak şekilde dizin. Üzerine sotelediğiniz mantarın hepsini yayın. Beşamel sosdan koyun. Lazanya yapraklarını dizin. Domates sosundan dökün. Tekrar beşamel sosu yayın. Lazanya, domates  ve beşamel sos sırasıyla bir kat daha oluşturun. En üste dizdiğiniz lazanyaları beşamel sos ile kaplayıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derece ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.



0 Responses