Evde yapıldığına inanamayacaklar.
1 kg
vişne
70
cc. Votka
½ kg.
toz şeker
1
adet çubuk tarçın
4-5
adet karanfil
Vişneleri
yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. Büyük bir kavanozun içine
koyun. Üzerine toz şekeri ilave edin, kapağını sıkıca kapatıp güneş gören bir yerde bırakın. Arada kavanozu
sallayarak şekerin erimesini sağlayın. Bu işlemi 3 gün boyunca uygulayın. Şeker
tamamen eridikten ve vişneler de
sularını saldıktan sonra, kapağı açıp votkayı ekleyin. Temiz bir tülbentin
içine koyduğunuz tarçını ve karanfili de kavanozun içine bırakın. Kapağını sıkıca
kapatarak iyice sallayın. Kavanozunuzu 3 ay süresince güneş görmeyen, karanlık
ve rutubetsiz bir ortamda saklayın. Bu sürenin sonunda buzdolabında soğutarak ,
vişne tanelerini ile birlikte servis edin.
Bir
öneri: vişne tanelerini yapacağınız
tatlı ve pastaların süslemelerinde de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.