Evde yapıldığına inanamayacaklar.







1 kg vişne
70 cc. Votka
½ kg. toz şeker
1 adet çubuk tarçın
4-5 adet karanfil

Vişneleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. Büyük bir kavanozun içine koyun. Üzerine toz şekeri ilave edin, kapağını sıkıca kapatıp güneş  gören bir yerde bırakın. Arada kavanozu sallayarak şekerin erimesini sağlayın. Bu işlemi 3 gün boyunca uygulayın. Şeker  tamamen eridikten ve vişneler de sularını saldıktan sonra, kapağı açıp votkayı ekleyin. Temiz bir tülbentin içine koyduğunuz tarçını  ve karanfili  de kavanozun içine bırakın. Kapağını sıkıca kapatarak iyice sallayın. Kavanozunuzu 3 ay süresince güneş görmeyen, karanlık ve rutubetsiz bir ortamda saklayın. Bu sürenin sonunda buzdolabında soğutarak , vişne tanelerini ile birlikte servis edin.
Bir öneri:  vişne tanelerini yapacağınız tatlı ve pastaların süslemelerinde de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
0 Responses