Hem göze hem damağa :)






8 adet enginar
1 adet  kuru soğan
3 adet havuç
1 adet büyük boy patates
1 su bardağı bezelye

Terbiye İçin :
1 adet yumurta sarısı
2 adet limonun suyu
1 silme yemek kaşığı un
½  çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker

Soğanı yarım ay  doğrayın. Patatesleri küp küp kesin. Havuçları verevine ince dilimler halinde kesin. Tencereye zeytinyağını koyup soğanları pembeleşene kadar kavurun. Havuç, patates ve bezelyeyi de ilave edip kavurmaya devam edin. Enginarları ilave edin.  Terbiyesi için bir kasede yumurta sarısını, limon suyu, un, şeker  ve sıvı yağı tel yardımıyla çırpın. Bu karışımı tel süzgeçten geçirerek enginarların üzerine dökün. Suyunu, tuzunu da ilave ederek, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Servis tabağına enginarları dizin. Havuçları enginarların ortasından dışarı taşacak şekilde , diğerlerini ortada kalan boşluğa yerleştirin.

Afiyet olsun.
0 Responses