Hem göze hem damağa :)
8
adet enginar
1
adet kuru soğan
3
adet havuç
1
adet büyük boy patates
1 su
bardağı bezelye
Terbiye İçin :
1
adet yumurta sarısı
2 adet
limonun suyu
1
silme yemek kaşığı un
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay
bardağı zeytinyağ
1
tatlı kaşığı şeker
Soğanı
yarım ay doğrayın. Patatesleri küp küp
kesin. Havuçları verevine ince dilimler halinde kesin. Tencereye zeytinyağını koyup
soğanları pembeleşene kadar kavurun. Havuç, patates ve bezelyeyi de ilave edip
kavurmaya devam edin. Enginarları ilave edin.
Terbiyesi için bir kasede yumurta sarısını, limon suyu, un, şeker ve sıvı yağı tel yardımıyla çırpın. Bu
karışımı tel süzgeçten geçirerek enginarların üzerine dökün. Suyunu, tuzunu da
ilave ederek, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Servis
tabağına enginarları dizin. Havuçları enginarların ortasından dışarı taşacak
şekilde , diğerlerini ortada kalan boşluğa yerleştirin.
Afiyet
olsun.