Limonun haşhaşla uyumu, çayın yanında pamuk gibi bir kek.
2 su
bardağı un
1
paket kabartma tozu
3
yemek kaşığı haşhaş
1 paket
vanilya
125
gr. oda ısısında tereyağı
1 su
bardağı toz şeker
½ su
bardağı krema
2
yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
4
adet yumurta
¼ su
bardağı sıvı yağ
2
yemek kaşığı limon suyu
Çırpma
kabının içine tereyağı, toz şeker, krema, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu
koyup mikser ile iyice çırpın. Bu
karışımın içine yumurtaları tek tek kırarak çırpma işlemine devam edin. Sıvı
yağı ekleyin. Ayrı bir kap içerisinde
un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin. En son haşhaş koyup hamuru karıştırdıktan
sonra yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökün.
Kek kalıbınızı fırına vermeden tezgah üzerinde, tezgaha vurarak birkaç
kez sallarsanız kekinizin düzgün bir şekilde kabarmasını sağlarsınız.Isıtılmış
175 dereceli fırında yaklaşık 55 dakika pişirin. Fırınlar, farklılık gösterdiklerinden pişirme süreleri de değişkenlik gösterebilir. Bu durumda en bilindik yönteme başvurup, kürdan batırdığımızda, kürdanımız kuru çıkıyor ise pişirme işlemi tamamlanmış demektir. Kek soğuduktan sonra ters
çevirip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.