Limonun haşhaşla uyumu, çayın yanında pamuk gibi bir kek.






2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı haşhaş
1 paket vanilya
125 gr. oda ısısında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı krema
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
4 adet yumurta
¼ su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı limon suyu

Çırpma kabının içine tereyağı, toz şeker, krema, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu koyup  mikser ile iyice çırpın. Bu karışımın içine yumurtaları tek tek kırarak çırpma işlemine devam edin. Sıvı yağı ekleyin.  Ayrı bir kap içerisinde un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin. En son haşhaş koyup hamuru karıştırdıktan sonra yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökün. Kek kalıbınızı fırına vermeden tezgah üzerinde, tezgaha vurarak birkaç kez sallarsanız kekinizin düzgün bir şekilde kabarmasını sağlarsınız.Isıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 55 dakika pişirin. Fırınlar, farklılık gösterdiklerinden pişirme süreleri de değişkenlik gösterebilir. Bu durumda en bilindik yönteme başvurup, kürdan batırdığımızda, kürdanımız kuru çıkıyor ise pişirme işlemi tamamlanmış demektir. Kek soğuduktan sonra ters çevirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses