Fırında yapılmasına rağmen çıtır çıtır. Kısa zamanda mükemmel sonuç:)
500 gr. ince dövülüp dilimlenmiş tavuk eti
1
paket krema
½ bayat
ekmek
2
yemek kaşığı toz parmesan peynir
2 çay
kaşığı sarımsak tozu
3 çay
kaşığı toz fesleğen
3
yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Bayat
ekmeği mutfak robotunda ufak parçalayın.
Geniş ve derin bir kaseye alıp, içine parmesan peynirini ve fesleğeni koyup
karıştırın. Başka bir geniş kaseye kremayı döküp, sarımsak tozu, zeytinyağı, tuz, karabiberi koyup karıştırın. Tavuk parçalarını
önce kremalı karışıma, daha sonra ekmek kırıntısına bulayın. Yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında
kızarana kadar (yaklaşık yarım saat) pişirin. Tavuklarınız servise hazır.
Bir
öneri: bayatlamış ekmeklerinizi robotta
çekip, poşetlerde dondurucuya koyarsanız, ihtiyaç duyduğunuzda elinizin altında olur. Parmesan peyniri
yerine erimeyen başka bir peynir de kullanabilirsiniz.
Afiyet
olsun.