Fırında yapılmasına rağmen çıtır çıtır. Kısa zamanda mükemmel sonuç:)







500 gr. ince dövülüp dilimlenmiş tavuk eti
1 paket krema
½ bayat ekmek
2 yemek kaşığı toz parmesan peynir
2 çay kaşığı sarımsak tozu
3 çay kaşığı toz fesleğen
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber

Bayat ekmeği mutfak robotunda  ufak parçalayın. Geniş ve derin bir kaseye alıp, içine parmesan peynirini ve fesleğeni koyup karıştırın. Başka bir geniş kaseye kremayı  döküp, sarımsak tozu, zeytinyağı, tuz,  karabiberi koyup karıştırın. Tavuk parçalarını önce kremalı karışıma, daha sonra ekmek kırıntısına bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece ısılı fırında kızarana kadar  (yaklaşık yarım saat)  pişirin. Tavuklarınız servise hazır.


Bir öneri:  bayatlamış ekmeklerinizi robotta çekip, poşetlerde dondurucuya koyarsanız, ihtiyaç duyduğunuzda  elinizin altında olur. Parmesan peyniri yerine erimeyen başka bir peynir de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 Responses