Kızartmadan kızartma tadında. Bir o kadar da hafif.
4
adet orta boy kabak
1
büyük kuru soğan
2 diş
sarımsak
3
adet sivri biber
1 iri
domates
1 küp
kesme şeker
2-3
dal fesleğen
½ su
bardağı zeytinyağ
½ demet
dereotu
Tuz
Karabiber
Kabakları
yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Enlemesine ikiye kesin. İçlerini oyun. Bir
tavada yağı kızdırın. Piyaz doğradığınız soğanı, ezdiğiniz sarmısaklarla
pembeleşene kadar kavurun. İnce kestiğiniz biberleri ekleyerek sotelemeye devam
edin. Çok küçük küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Şekeri, tuz ve
karabiberi de ekleyerek, domatesler
suyunu çekene kadar pişirin. Ateşden almadan çok ince kıydığınız fesleğen ve
dereotunu ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız
bu harcı, kabakların içlerine doldurun. Derin tencereye dizin. ½ bardak su ilave ederek kabaklar yumuşayana
kadar pişirin. Soğuttuktan sonra servis yapın. Bu yemeğin yanına yoğurt çok yakışıyor.
Afiyet
olsun.