Kızartmadan kızartma tadında. Bir o kadar da hafif.












4 adet orta boy kabak
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet sivri biber
1 iri domates
1 küp kesme şeker
2-3 dal fesleğen
½ su bardağı zeytinyağ
½ demet dereotu
Tuz
Karabiber


Kabakları yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Enlemesine ikiye kesin. İçlerini oyun. Bir tavada yağı kızdırın. Piyaz doğradığınız soğanı, ezdiğiniz sarmısaklarla pembeleşene kadar kavurun. İnce kestiğiniz biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin. Çok küçük küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Şekeri, tuz ve karabiberi de ekleyerek,  domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Ateşden almadan çok ince kıydığınız fesleğen ve dereotunu ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız bu harcı, kabakların içlerine doldurun. Derin tencereye dizin.  ½ bardak su ilave ederek kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğuttuktan sonra servis yapın.  Bu yemeğin yanına yoğurt çok yakışıyor.

Afiyet olsun.

0 Responses