İster soğuk salata olarak, ister sıcak et - tavuk ızgaranın yanına garnitür olarak. Tercih sizin.





4 adet orta boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kırmızı soğan
2 diş sarımsak
¼  su bardağı sirke 
3 yemek kaşığı taneli hardal
3 yemek kaşığı bal
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Patateslerin kabuklarını soyun, küp doğrayın. Bir tencereye alıp, üzerini örtecek kadar su koyun. Çatal batırdığınızda parçalanabilir kıvama gelene kadar haşlayın. Süzgeçe alıp suyunu süzün. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. İçine küp doğradığınız soğanı ve sarmısağı koyup kavurun. Üzerine patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Bir bardağın içine sirke, hardal ve balı koyup karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine dökün. Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam ederek ateşten alın.Tercihinize göre sıcak ya da soğutarak servis yapın.

Afiyet olsun.
   

1 Response
  1. Adsız Says:

    harika bir tarife benziyor