Un kurabiyesi kıvamında, fıstıklı, lokmalık kurabiyeler.
250
gr. un
150
gr. oda ısısında tereyağ
2
yemek kaşığı toz şeker
3
yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
(tuzsuz)
Üzeri İçin:
Pudra
şekeri
Vanilya
Hamuru
hazırlamak için bir kaseye un, yağ, fıstık ve toz şekeri koyup yoğurun. Kulak
memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170
derece ısılı fırında pişirin.
Fırından
çıkarttığınız kurabiyelerinizi sıcaklığını kaybettirmeden vanilya ile
harmanladığınız pudra şekerine bulayın.
Afiyet
olsun.