Un kurabiyesi kıvamında, fıstıklı, lokmalık kurabiyeler.







250 gr. un
150 gr. oda ısısında tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı çekilmiş  Antep fıstığı (tuzsuz)

Üzeri  İçin:
Pudra şekeri
Vanilya

Hamuru hazırlamak için bir kaseye un, yağ, fıstık ve toz şekeri koyup yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece ısılı fırında pişirin.

Fırından çıkarttığınız kurabiyelerinizi sıcaklığını kaybettirmeden vanilya ile harmanladığınız pudra şekerine bulayın.

Afiyet olsun.
0 Responses