Kıtır hamur üzerinde, krema ve meyve.







Hamuru İçin:
2 adet yumurta sarısı
175 gr. oda ısısında tereyağ
2 + ½ su bardağı un
1 + ½ kahve fincanı şeker
Malzemelerin tümünü  çukur bir kaseye alıp yoğurun. Tartölet kalıplarını yağlayıp unlayın. Hamurdan küçük parçalar koparıp 0,5 cm. kalınlığında açın. Hamuru kalıpların içine yerleştirin, kenarından sarkan fazla parçaları kesin. Taban hamuruna çatal yardımıyla delikler açın. Bu hamurun pişerken kabarmasını önleyecektir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişirin. Pişen tartöletleri  kalıplarından çıkarıp ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.

Dolgu Kreması:
1 adet yumurta
2 silme yemek kaşığı un
500 ml. süt
1 + ½ kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya veya  5 damla vanilya özütü
Tencereye sütü koyun. İçine yumurta, un, şeker ve vanilyayı ekleyin. Bir çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirin. Arada karıştırmaya devam ederek soğumaya bırakın ve hazırladığınız tartöletlerin içine doldurun.

Kremanın üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyin. Ben burada nektarin kullandım. Vişne, çilek, üzüm gibi meyvelerle de güzel oluyor. Meyvelerin üzerine fırça yardımıyla az miktarda sade jöle sürün.

Afiyet olsun.

0 Responses