Kıtır hamur üzerinde, krema ve meyve.
Hamuru İçin:
2
adet yumurta sarısı
175
gr. oda ısısında tereyağ
2 + ½
su bardağı un
1 + ½
kahve fincanı şeker
Malzemelerin
tümünü çukur bir kaseye alıp yoğurun.
Tartölet kalıplarını yağlayıp unlayın. Hamurdan küçük parçalar koparıp 0,5 cm.
kalınlığında açın. Hamuru kalıpların içine yerleştirin, kenarından sarkan fazla
parçaları kesin. Taban hamuruna çatal yardımıyla delikler açın. Bu hamurun
pişerken kabarmasını önleyecektir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında
yaklaşık 15 dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişirin. Pişen
tartöletleri kalıplarından çıkarıp
ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
Dolgu Kreması:
1
adet yumurta
2
silme yemek kaşığı un
500
ml. süt
1 + ½
kahve fincanı toz şeker
1
paket vanilya veya 5 damla vanilya özütü
Tencereye
sütü koyun. İçine yumurta, un, şeker ve vanilyayı ekleyin. Bir çırpma teli
yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirin. Arada
karıştırmaya devam ederek soğumaya bırakın ve hazırladığınız tartöletlerin
içine doldurun.
Kremanın
üzerini istediğiniz meyvelerle süsleyin. Ben burada nektarin kullandım. Vişne,
çilek, üzüm gibi meyvelerle de güzel oluyor. Meyvelerin üzerine fırça
yardımıyla az miktarda sade jöle sürün.
Afiyet
olsun.