Lokum tadında bir tatlı. Denemenizi öneririm.
1 lt.
süt
1 su
bardağı toz şeker
1 su
bardağı un
3-4
adet damla sakızı
1
poşet krem şanti
1
paket vanilya
1 su
bardağı iri kıyılmış ceviz
Tepsiyi
yağlamak için katı yağ
Bulamak
için hindistan cevizi
Sütten
1 büyük çay bardağını bir kaseye ayırın. Kalan sütü bir tencereye koyun.
İçine toz şeker , damla sakızı ve unu ekleyip sürekli karıştırarak bir muhallebi
pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin. Fırın tepsinizin tüm
yüzeyini bol miktarda margarin ile yağlayın. Pişirdiğiniz muhallebiyi üzerine
dökün. Bir kaç saat dolapta soğutun.
Kaseye ayırdığınız sütün içine toz krem şantiyi dökerek mikserle çırpın.
Dolaptan çıkardığınız muhallebinin bütün yüzeyini hazırladığınız krem şanti ile
kaplayın. Üzerine ceviz serpin. İki parmak genişliğinde şeritler kesin. Sarılmasını kolaylaştırmak için tepsinin
ortasından tek bir kesik atın. Şeritleri rulo şeklinde sarın. Bir tabağa
hindistan cevizini koyun. Kestiğiniz şeritlerin her tarafını bulayın. Kağıt kalıplara
yerleştirin. Tatlınız servise hazır.
Afiyet
olsun.