Lokum tadında bir tatlı. Denemenizi öneririm.












1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3-4 adet damla sakızı
1 poşet  krem şanti
1 paket  vanilya
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Tepsiyi yağlamak için katı yağ

Bulamak için hindistan cevizi


Sütten 1 büyük çay bardağını bir kaseye ayırın. Kalan sütü bir tencereye koyun. İçine toz şeker , damla sakızı ve unu ekleyip sürekli karıştırarak bir muhallebi pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin. Fırın tepsinizin tüm yüzeyini bol miktarda margarin ile yağlayın. Pişirdiğiniz muhallebiyi üzerine dökün.  Bir kaç saat dolapta soğutun. Kaseye ayırdığınız sütün içine toz krem şantiyi dökerek mikserle çırpın. Dolaptan çıkardığınız muhallebinin bütün yüzeyini hazırladığınız krem şanti ile kaplayın. Üzerine ceviz serpin. İki parmak genişliğinde  şeritler kesin.  Sarılmasını kolaylaştırmak için tepsinin ortasından tek bir kesik atın. Şeritleri rulo şeklinde sarın. Bir tabağa hindistan cevizini koyun. Kestiğiniz şeritlerin  her tarafını bulayın. Kağıt kalıplara yerleştirin. Tatlınız servise hazır.

Afiyet olsun.

0 Responses