Ege'den bir esinti. Yöredeki adıyla karnı kara salatası. Bulgur, bolca yeşillik, börülce ile birlikte tadına doyulmaz, oldukça doyurucu bu salatayı oluşturuyor.




1 su bardağı kuru börülce
1/2 su bardağı ince bulgur
3 - 4 adet taze soğan
1 adet kapya biber
1/4 demet nane
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
Nar ekşisi
Sirke
Zeytinyağ
Tuz

Bir gece önceden ıslatılmış börülceyi bol su ile ezilmeden haşlayın. Bulguru bir kaseye alarak üzerini geçecek kadar sıcak su içerisinde yumuşatın.

Geniş bir kase içerisine börülce ve bulguru koyun. İnce doğranmış taze soğan ve kapya biberi ekleyin. Yine çok ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve naneyi ilave edin. Damak zevkinize uyan miktarda zeytinyağ, nar ekşisi, sirke, tuz ilave ederek malzemelerin birbirine geçmesi için iyice karıştırın.

Salatayı kaselere alarak servis yapın.

Afiyet olsun.


0 Responses