Hele üzerine dondurma konulup ikram edildiğinde tadına doyulmaz.
1 su
bardağı krema
1
paket vanilya
2 adet
yumurta sarısı
2 yemek
kaşığı un
2
yemek kaşığı nişasta
½ su
bardağı toz badem
7 su
bardağı süt
1 su
bardağı toz şeker
5
damla acı badem esansı
Üzerini Süslemek İçin:
Antep
fıstığı
Tencerenin
içine yumurta sarılarını ve kremayı koyup karıştırın. Bir kase içinde sütün 1
bardağı ile ezdiğiniz unu ve nişastayı da ekleyin. Üzerine kalan sütü ilave
edin. Ocağın üzerine alın. Devamlı karıştırarak şekeri , bademi, badem esansını
ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı koyup karıştırın, kaselere boşaltın.
Buzdolabında soğuttuktan sonra, üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.
Afiyet
olsun.