Hele üzerine dondurma konulup ikram edildiğinde tadına doyulmaz.










1 su bardağı krema
1 paket vanilya
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı toz badem
7 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
5 damla acı badem esansı

Üzerini Süslemek İçin:
Antep fıstığı

Tencerenin içine yumurta sarılarını ve kremayı koyup karıştırın. Bir kase içinde sütün 1 bardağı ile ezdiğiniz unu ve nişastayı da ekleyin. Üzerine kalan sütü ilave edin. Ocağın üzerine alın. Devamlı karıştırarak şekeri , bademi, badem esansını  ilave edin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı koyup karıştırın, kaselere boşaltın. Buzdolabında soğuttuktan sonra, üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.

Afiyet olsun.
0 Responses