Demi glace sos ile yeni tanıştım. Ben çok beğendim sizlere de öneririm. Et yemeklerine daha yoğun ve farklı bir tat veriyor.





500 gr. kuşbaşı et
500 gr. haşlanmış kayın mantarı
3 yemek kaşığı tereyağ
1 kutu krema
1 + ¼ yemek kaşığı toz demi glace sos
2 adat kuru soğan
Tuz
Karabiber

Tereyağını tencerece alıp eritin. Yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar  yağın içinde kavurun. Etleri de karıştırıp suyunu bırakıp, çekene kadar yüksek ısıda  kavurun. Ateşi kısarak, arada karıştırarak yumuşamalarını sağlayın. Mantarları da ilave ederek sotelemeye devam edin. Etler pişmeye yakın demi glace sosu bir kasede  1 bardak sıcak su ile karıştırarak eritin. Bu karışımı etlerin üzerine dökün. Kremayı, tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alın.

Afiyet olsun.
0 Responses