Demi glace sos ile yeni tanıştım. Ben çok beğendim sizlere de öneririm. Et yemeklerine daha yoğun ve farklı bir tat veriyor.
500
gr. kuşbaşı et
500
gr. haşlanmış kayın mantarı
3
yemek kaşığı tereyağ
1
kutu krema
1 + ¼
yemek kaşığı toz demi glace sos
2
adat kuru soğan
Tuz
Karabiber
Tereyağını
tencerece alıp eritin. Yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar yağın içinde kavurun. Etleri de karıştırıp
suyunu bırakıp, çekene kadar yüksek ısıda kavurun. Ateşi kısarak, arada karıştırarak
yumuşamalarını sağlayın. Mantarları da ilave ederek sotelemeye devam edin. Etler
pişmeye yakın demi glace sosu bir kasede
1 bardak sıcak su ile karıştırarak eritin. Bu karışımı etlerin üzerine
dökün. Kremayı, tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alın.
Afiyet
olsun.