Ramazana özel bir tat. Ramazanın gülü Güllaç.
1 paket
güllaç
850
gr. toz şeker
250
gr. iri kıyılmış ceviz
2
paket vanilya
3 lt.
süt
Süslemesi
için:
Antep
fıstığı
Kiraz
şekerlemesi
Sütü
ve şekeri derin bir tencereye alın. Ateş
üzerine koyarak şeker eriyene kadar pişirin. Ocak üzerinden alarak bir kenarda
ılınmaya bırakın. Bu arada vanilyayı ekleyip karıştırın. Gülaçların
sığabileceği büyüklükteki bir tepsiye bir güllaç yaprağı koyun. Üzerine bir kaç
kepçe soğumaya yakın olan sütten dökün. Tekrar güllaç yaprağı ve süt olmak
üzere dört kat oluşturun. Dört katın sonrasıda kıyılmış cevizi serpin. Güllaç
yaprakları ve süt bitene kadar katlar oluşturmaya devam edin. Üst kısmını
arzunuza göre fıstık, ceviz, kiraz
şekerlemesi, nar ile süsleyin.
Buzdalabında yeteri kadar soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet
olsun.