Ramazana özel bir tat. Ramazanın gülü Güllaç.












1 paket güllaç
850 gr. toz şeker
250 gr. iri kıyılmış ceviz
2 paket vanilya
3 lt. süt

Süslemesi için:
Antep fıstığı
Kiraz şekerlemesi


Sütü ve şekeri derin bir tencereye alın.  Ateş üzerine koyarak şeker eriyene kadar pişirin. Ocak üzerinden alarak bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada vanilyayı ekleyip karıştırın. Gülaçların sığabileceği büyüklükteki bir tepsiye bir güllaç yaprağı koyun. Üzerine bir kaç kepçe soğumaya yakın olan sütten dökün. Tekrar güllaç yaprağı ve süt olmak üzere dört kat oluşturun. Dört katın sonrasıda kıyılmış cevizi serpin. Güllaç yaprakları ve süt bitene kadar katlar oluşturmaya devam edin. Üst kısmını arzunuza göre fıstık, ceviz,  kiraz şekerlemesi,  nar ile süsleyin. Buzdalabında yeteri kadar soğuttuktan sonra servis edin.

Afiyet olsun.
0 Responses