Biraz fark yaratalım.







Hamuru İçin:
1+ ¼ su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı tereyağ
¾ su bardağı un
2 adet yumurta
1 tutam tuz
Sütü derin bir kasenin içine alın. İçine yağ, yumurta, un, tuzu ilave ederek çırpın. Boza kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.Krep tavasını  az miktarda yağlayın ve kızdırın. Kızdırılmış tavaya kepçe yardımıyla hamurdan 1 kepçe döküp, arkalı önlü pişirin. Bu işlemi hamurun tamamı bitene kadar tekrarlayın. Verdiğim ölçüden yaklaşık 8 adet krep çıkıyor.

İç Malzemesi:
1 kutu Pınar Beyaz Peynir
8- 10 dilim ince şerit kesilmiş jambon veya salam
1 demet  yıkanmış, sapları ayıklanmış roka
Hazırladığıınız krepleri tezgaha alın. Peyniri kreplerin tüm yüzeyine, ince olmayan bir tabaka halinde sürün. Roka yapraklarını peynirin üzerine yayın. Jambon veya salam şeritlerinden yaprakların üzerine serpin.Hazırladığınız krepleri sıkıca rulo sarın ve verev olacak şekilde dilimleyin. Bu tarif özellikle pazar kahvaltıları için ideal.

Afiyet olsun.

0 Responses