Biraz fark yaratalım.
Hamuru İçin:
1+ ¼ su
bardağı ılık süt
1
yemek kaşığı tereyağ
¾ su
bardağı un
2
adet yumurta
1
tutam tuz
Sütü
derin bir kasenin içine alın. İçine yağ, yumurta, un, tuzu ilave ederek çırpın.
Boza kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.Krep tavasını az miktarda yağlayın ve kızdırın. Kızdırılmış
tavaya kepçe yardımıyla hamurdan 1 kepçe döküp, arkalı önlü pişirin. Bu işlemi
hamurun tamamı bitene kadar tekrarlayın. Verdiğim ölçüden yaklaşık 8 adet krep
çıkıyor.
İç Malzemesi:
1
kutu Pınar Beyaz Peynir
8- 10
dilim ince şerit kesilmiş jambon veya salam
1
demet yıkanmış, sapları ayıklanmış roka
Hazırladığıınız
krepleri tezgaha alın. Peyniri kreplerin tüm yüzeyine, ince olmayan bir tabaka halinde sürün. Roka yapraklarını peynirin üzerine yayın. Jambon veya salam şeritlerinden yaprakların üzerine
serpin.Hazırladığınız krepleri sıkıca rulo sarın ve verev olacak şekilde dilimleyin. Bu tarif
özellikle pazar kahvaltıları için ideal.
Afiyet
olsun.