Yoğurtlu semizotu salatasından sıkılanlar için. Kısa zamanda hazırlayın, keyifle tüketin.
1
demet semizotu
2 diş
sarımsak
4
dilim bayat ekmek (ben tam buğday ekmeği kullandım ama tercih sizin)
1
adet kırmızı biber
1 su
bardağı iri dövülmüş ceviz
3 dal
taze nane
Limon
suyu
Zeytinyağ
Tuz
Semizotunu
ayıklayın, yıkayın, suyunu iyice süzün. Çok ince kesin. Derin bir kaseye alın.
Nane ve kırmızı biberi de ince doğrayıp ekleyin. Sarmısakları ezin, ekmekleri
mutfak robotundan geçirin. Ceviz ile birlikte semizotunun içine ekleyin.
Limon suyu, tuz ve zeytinyağını da ilave ederek, karıştırın. Salatanız servis
edilmeye hazır.
Afiyet
olsun.