Yoğurtlu semizotu salatasından sıkılanlar için. Kısa zamanda hazırlayın, keyifle tüketin.





1 demet semizotu
2 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek (ben tam buğday ekmeği kullandım ama tercih sizin)
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
3 dal taze nane
Limon suyu
Zeytinyağ
Tuz

Semizotunu ayıklayın, yıkayın, suyunu iyice süzün. Çok ince kesin. Derin bir kaseye alın. Nane ve kırmızı biberi de ince doğrayıp ekleyin. Sarmısakları ezin, ekmekleri mutfak robotundan geçirin. Ceviz ile birlikte semizotunun içine ekleyin. Limon suyu, tuz ve zeytinyağını da ilave ederek, karıştırın. Salatanız servis edilmeye hazır.

Afiyet olsun.
0 Responses