Yapımı için az malzeme, kısa süre.
1 + ½
su bardağı un
1 + ½
tatlı kaşığı kabartma tozu
125
gr. oda ısısında tuzsuz tereyağ
½ çay
kaşığı tuz
1
yumurta
¾ su
bardağı kepekli un
4
yemek kaşığı süt
Kavrulmamış
iç çekirdek
Susam
Keten
tohumu
Geniş
bir kaseye beyaz ve kepekli unu koyun. Ortasını havuz şeklinde açarak yağı
koyun, yumurtayı kırın. Unun üzerine kabartma tozunu ve tuzu serpip, yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru iki parçaya ayırın. İlk
parçayı unlanmış tezgah üzerinde, 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun
bütün yüzeyinine fırça yardımıyla süt
sürün. Sütün üzerine çekirdek, susam ve keten tohumundan eşit şekilde serpin.
Oklava ile üzerinden geçerek hamura yapışmalarını sağlayın. Bir kalıp
yardımıyla kesin. Aynı işlemi kalan hamura da uygulayın. Fırın tepsisine
dizerek, önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında pişirin. Pişirdiğiniz
kurabiyelerinizi ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
Afiyet
olsun.