Yapımı için az malzeme, kısa süre.






1 + ½ su bardağı un
1 + ½ tatlı kaşığı kabartma tozu
125 gr. oda ısısında tuzsuz tereyağ
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
¾ su bardağı kepekli un
4 yemek kaşığı süt
Kavrulmamış iç çekirdek
Susam
Keten tohumu

Geniş bir kaseye beyaz ve kepekli unu koyun. Ortasını havuz şeklinde açarak yağı koyun, yumurtayı kırın. Unun üzerine kabartma tozunu ve tuzu serpip, yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru iki parçaya ayırın. İlk parçayı unlanmış tezgah üzerinde, 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun bütün yüzeyinine  fırça yardımıyla süt sürün. Sütün üzerine çekirdek, susam ve keten tohumundan eşit şekilde serpin. Oklava ile üzerinden geçerek hamura yapışmalarını sağlayın. Bir kalıp yardımıyla kesin. Aynı işlemi kalan hamura da uygulayın. Fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında pişirin. Pişirdiğiniz kurabiyelerinizi ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.
0 Responses