Yapımı çok kolay. Az malzeme mükemmel sonuç.
4
adet patlıcan
250
gr. süzme yoğurt
3
adet közlenmiş kırmızı biber (konserve de olur)
Tuz
Kızartmak
İçin:
Sıvı
yağ
Patlıcanları
yıkadıktan sonra alacalı soyun. Boyuna
orta kalınlıkta dilimleyin. Tuzlu suda bekleterek acısını alın. Kuruladıktan
sonra bol sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını
süzdürün. Yoğurdu bir kasede karıştırın. Küp doğradığınız kırmızı biberi içine ilave edin. Biraz tuz ekleyin.
Patlıcanları
tezgaha alın. Bir ucuna yoğurtlu harcı
koyarak rulo sarın. Üzerine kürdan batırın ve servis tabağına alın. Yoğurtlu
harcınızdan artarsa bir kaseye koyarak patlıcanlarınızla servis edebilirsiniz.
Afiyet
olsun.