Yapımı çok kolay. Az malzeme mükemmel sonuç.












4 adet patlıcan
250 gr. süzme yoğurt
3 adet közlenmiş kırmızı biber (konserve de olur)
Tuz

Kızartmak İçin:
Sıvı yağ


Patlıcanları yıkadıktan sonra  alacalı soyun. Boyuna orta kalınlıkta dilimleyin. Tuzlu suda bekleterek acısını alın. Kuruladıktan sonra bol sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Yoğurdu bir kasede karıştırın. Küp doğradığınız kırmızı biberi  içine ilave edin. Biraz tuz ekleyin.

Patlıcanları tezgaha alın. Bir ucuna  yoğurtlu harcı koyarak rulo sarın. Üzerine kürdan batırın ve servis tabağına alın. Yoğurtlu harcınızdan artarsa bir kaseye koyarak patlıcanlarınızla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 Responses