Özellikle diyet yapanlar için :) Çok hafif, tadı da yerinde. En güzeli hiç yağ yok.








2 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
100 gr. rendelenmiş kaşar peynir
1 yumurta
5-6 dal dereotu

Kabakları soyun, boylamasına ikiye kesin. Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın, tuz ekleyin. Kabakları diri kalacak şekilde içinde haşlayın. Suyunu süzün. Kesme tahtasının üzerine alıp, kaşık yardımıyla içlerini oyun.  Fırın tepsisine dizin. Bir kasede beyaz peyniri çatalla ezin. Yumurtayı, ince kıyılmış dereotunu ve rende kaşar peynirini karıştırın. Bu karışımı kabakların içine paylaştırın. Üzerlerine tekrar rende kaşar serperek 200 derece ısılı fırında, peynir kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

0 Responses