Özellikle diyet yapanlar için :) Çok hafif, tadı da yerinde. En güzeli hiç yağ yok.
2
adet kabak
100
gr. beyaz peynir
100
gr. rendelenmiş kaşar peynir
1
yumurta
5-6
dal dereotu
Kabakları
soyun, boylamasına ikiye kesin. Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın, tuz
ekleyin. Kabakları diri kalacak şekilde içinde haşlayın. Suyunu süzün. Kesme
tahtasının üzerine alıp, kaşık yardımıyla içlerini oyun. Fırın tepsisine dizin. Bir kasede beyaz
peyniri çatalla ezin. Yumurtayı, ince kıyılmış dereotunu ve rende kaşar
peynirini karıştırın. Bu karışımı kabakların içine paylaştırın. Üzerlerine
tekrar rende kaşar serperek 200 derece ısılı fırında, peynir kızarıncaya kadar
pişirin.
Afiyet
olsun.